Мониторингът на Европейската комисия на правосъдието над страната ни е вдигнат. Това

...
Мониторингът на Европейската комисия на правосъдието над страната ни е вдигнат. Това
Коментари Харесай

Захариева категорична: Мониторингът на ЕК върху България е вдигнат

Мониторингът на Европейската комисия на правораздаването над страната ни е вдигнат. Това разгласи външния министър Екатерина Захариева във Facebook, откакто през вчерашния ден в рекомендациите към България от новия Европейски учебен срок беше посочено, че Европейска комисия продължава да следи битката с корупцията и промяната на правосъдната система. 

" За да се построи публично доверие е належащо постигането на постоянни резултати във връзка с окончателните присъди по каузи за корупция по високите етажи на властта. Освен това не престават да са налице редица провокации, по-специално гарантирането на ефикасни наказателни следствия, уравновесяването на натовареността сред съдилищата и рационализирането на локалните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за съдействие и инспекция. В рамките на този механизъм Комисията продължава да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България ", са споделя в документа на Европейска комисия. 

В поста си в обществената мрежа Захариева изяснява, че Европейският учебен срок е цикъл на съгласуване на икономическите и фискалните политики в Европейски Съюз. Той е част от рамката на Европейския съюз за икономическото ръководство. И припомня и че миналата Европейска комисия разгласи, че към този момент България извършва критериите за събаряне на мониторинга. 

" Констатациите в 18-ия отчет по Механизма за съдействие и оценка сочат, че България е изпълнила всички рекомендации на Европейската комисия и по тази причина тя предлага това да е последният отчет ", написа Захариева и напомня думите на председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер, че страната ни е постигнала впечатляващ прогрес и към този момент може да се приложат новите принадлежности за наблюдаване както на национално, по този начин и на Европейски Съюз ниво.

" Бъдещият Механизъм за господство на закона ще следи битката с корупцията, свободата на медиите и правосъдните системи във всички държави-членки. Той към момента следва да бъде основан, въз основа на нова концепция на Европейска комисия, работата по която към момента продължава в Съвета на Европейски Съюз. В резюме: Няма смяна в позицията на Европейската комисия във връзка с осъществяването от страна на България на всички нейни задължения в подтекста на МСО ", написа още Захариева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР